30 Kasım 2015 Pazartesi

Siyah ve Mavi ….

 
Müfettiş Rebus Romanları
Rebus dört ayrı olay üzerinde çalışarak bir katili yakalamaya uğraşıyor.Bu katil aynı zamanda onu ünlü İncil’ci John’a da götürebilecek gibi görünüyor.Tüm bunları da Glasgow’lu bir gangsterden rüşvet almakla suçladığı bir başmüfettişin yürüttüğü iç soruşturmanın ağırlığı altında yapmaya çalışıyor.Ayrıca bir adaletsizliği inceleyen televizyon programcıları gece gündüz evinin önünde bekliyor ve Rebus’u milyonlarca izleyicinin önünde bir cani olarak gösteriyorlar.Bir küçük hata onun hayatını ya da daha da beteri, işini kaybetmesine yol açabilir.
Diye tanıtımı yapılmış kitabın. Kitabın anlatım dili ilk başlarda bana değişik, garip, geldi.  Alışmakta zorlandım ama okumaya devam ettikçe e sevdim.
Olay iki zeminde akıyor bir cinayet araştırması birde polis merkezindeki iç olaylarla. Hatta Müfettiş Rebus’un özel hayatını bile bu olay akışına ekleyebiliriz. Dediğim gibi anlatım dili bana garip, bazen de ağır gelse de olay örgüsü benim bu kitaba devam etmemi sağladı. Ki iyi ki de sağlamış…
Kitap, harika müthiş v.b. olmasa da zaman geçirmek ve yeni bir yazarın, en azından benim için yeni bir yazardı, kitabını okumak için tavsiye edebileceğim bir kitap. Yazarın Müfettiş Rebus Kitaplarını okumaya işte bu kitapla başladım, serinin diğer kitaplarını da sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Çünkü bu kitapla birlikte üç Müfettiş Rebus kitabı okudum.
Peki, siz hiç bu serinin bir kitabını okudunuz mu?
Yorumunuzu benimle paylaşır mısınız?
Sevgiler…
 
 
 
 

2 yorum:

  1. Serinin hiç bir kitabını okumadım ancak harika bir kitap olmadığını söylemene rağmen bu seriyi merak ettim. :-) Serinin bir kitabını okuyup sonra devam edip etmiyeceğime karar vericem sanırım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben serinin üç kitabımı okudum şimdiden , garip ama zamanla rebusu sevdim .şans ver bence ... Yorumunuda bekliyorum . Sevgiler

      Sil